Wat doe je nu precies?

Gepubliceerd op 5 maart 2023 om 17:24

'Wat doe je nu precies?' Dat is een vraag die ik vaak krijg. En dan denk ik steeds: veel :) maar het kort en bondig uitleggen is iets anders.

Mijn doel: paarden die zich goed in hun vel voelen. Dit wil zeggen: pijnvrij, soepel, krachtig en happy.

 

Moeilijk buigen naar één kant, moeilijkheden met bepaalde oefeningen, stijf lopen, het gevoel geven zich in te houden, te weinig bespiering of spierkracht, .... of je paard heeft een revalidatie voor de boeg... dan help ik je graag verder.

 

Daarvoor gebruik ik niet één specifieke methode, maar maak ik gebruik van verschillende technieken en materialen. Daarbij richt ik me momenteel vooral op spieren, bindweefsel en acupunctuurpunten.

Ik vertrek van het verhaal van de eigenaar, mijn observatie van het paard en het palperen van bepaalde plaatsen op het lichaam. Aan de hand hiervan kies ik dan de technieken en materialen die het best passen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met het karakter van het paard. 

Als de eigenaar het daarna ziet zitten om aan de slag te gaan met de voorgestelde oefeningen, dan wordt het pas echt teamwerk. 

Het leukste zijn dan ook diegene die mijn behandelingen zien als een aanvulling op en weerspiegeling van hun trainingen en waarbij ik de vooruitgang van het paard mag opvolgen.

 

Welke technieken en materialen ik dan zoal gebruik leg ik je graag uit in de volgende blogs. ;)

Dorien 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb